אורגנו וולגריס
Origanum vulgare
צמח תבלין חשוב ומבוקש, עשיר בטעם וריח. תבלין בישול עיקרי במטבח האיטלקי
הצמח ירוק עד, בעל עלים ירוקים ופרחים לבנים. הוא גדל לגובה של עד 50 ס"מ ומתפשט לקוטר של כ 50 ס"מ נפוץ במזרח התיכון, אירופה אסיה הטרופית.
מתוך הספר "סיפורי תבלין" של חישתיל:
האזובית, הידועה יותר בשמה הלועזי אורגנו, מכונה באיטליה בשם "תבלין הפיצה" בשל שימושה הנפוץ בתיבול מאכל זה. מקור השם אוריגנום ביוונית ופירושו הר השמחה. היה מוכר כתבלין במצרים הקדומה וביוון העתיקה לתיבול דגים, בשרים, ירקות, ויין. בימי הביניים השתמשו בו לטיהור האוויר ולהגנה מפני מעשה כישוף. הוא נחשב לתבלין המרכזי במטבח הים תיכוני, בעיקר באיטליה. משמש לתיבול חצילים, פטריות, רסק עגבניות, צלי בשר, מרקים, ירקות ורטבים. ברפואה העממית הוא משמש כתרופה למחלות דרכי העיכול, קצרת, שיעול, צרבת, פטריות עור, כאבי שיניים וראש ובעיות לב.
מאפיינים
אופי צימוח | זקוף |
USDA Hardiness Zone | 5 |
גובה צמח | 50 ס"מ |
תקופת פריחה | קיץ |
צבע פרח | White |
מאפייני גידול
תקופת שתילה | All year |
השקיה | מופחת |
חשיפה לאור | שמש מלאה |
(°C) טמפ' | יום 18, לילה 8 |
יחידות רביה | Rooted Cuttings, Unrooted Cuttings. |
זמין כ: | Organic, Conventional. |
אזורי מכירה | EU, North America – URC Only. |
כמות לשק | 100 |
|
גודל עציץ מומלץ (למגדלי עציצים) | שבועות | סטטוס מוצר |
1L | 6-8 |
מוצרים דומים
* יש לראות בהמלצות אלו קווים מנחים כלליים. מומלץ לפנות למדריך שה"מ לקבלת הוראות גידול.
*The variety data given in Hishtil's website has been received from the seed breeders and/or producers. Hishtil takes no responsibility or liability for the content.
*Do not use the information as a substitute for the instructions given by the seed companies, their agents or distributors.
*All growing information in Hishtil's website is based on methods and trials used in Israel and are given as general information guidelines only.
*All information details are not meant for use as substitute for the instructions given by the seed companies, their agents or distributors.
*All the pictures in this catalogue are shown for illustration purposes only.
*Availability is subjected to final screening and/or commercial decisions and is likely to change.