עירית

  • פורח בקיץ עם פרחים כדוריים עגולים נישאים על עוקצים דקים
  • משמשים תבלין לסלטים, למרקים, לרטבים, למליות ועוד

שמיר

  • העלים משמשים תבלין במרקים, בסלטים, במאכלי – ים ובתעשיית הכבושים
  • השלמים משמשים לתיבול כבושים, לחם, תפוחי – אדמה, ירקות, עוגות ועוד

צ'רביל תמכה

  • לצמח יש ניחוח אניס. משמש בעיקר במרקים וסלטים

כוסברה (גד השדה)

  • העלים משמשים תבלין בסלטים ובמרקים
  • הזרעים משמשים לתיבולה

לאווג'

  • שימוש בעלווה טרייה בסלטים, מאכלי תפוחי אדמה, מרקים ותבשילי בשר,
  • ועלים טריים או יבשים נחלטים לשתיה כתה

מיורם

  • המיורם הוא ממשפחת האורגנו. צמח ארומטי מאוד המכיל שמנים אתריים
  • בעלים (טריים או מיובשים) משתמשים לתיבול
  • הוא משמש גם כתבלין לפיצה ואף ניתן להוסיפו לבצק

מליסה

  • צמח ארומטי מאוד, רב שנתי עם הרגל הצמיחה מתפשטת
  • מומלץ לשימוש בחליטות ותה

בזיל 'ירוק'

  • צמח התבלין הנמכר ביותר בעולם.
  • מומלץ ומותאם לשימוש בכל מנה, סלט ופיצה.

פטרוזיליה

  • משומש לסלטים, לקישוט מאכלים, כתוספת לרטבים, למרקים ועוד
  • ברפואה הטבעונית הוא ידוע כמעורר תיאבון, מנקה את הכבד והכליות ועוד

צתרה קייצית

  • צמח תבלין קולינרי עם ניחוח חזק

רוקט בן-חרדל מצוי

  • עשב קולינרי, נהדר למרקים וסלטים.

אזוב

  • מכיל שמן אתרי
  • על פי הרפואה העממית מכיל נוגדי כאבים ובעל תכונות אנטיספטיות חזקות

חומעה

  • עשיר בחומצה אוקסלית

גרגיר הנחלים

  • מעולה לאכילה כסלט או תוספת לסלט
  • מכיל כמות גדולה של מינרלים וויטמינים
מציג עמוד 1 מ 1 (סה"כ 14 תוצאות)