- פורח בקיץ עם פרחים כדוריים עגולים נישאים על עוקצים דקים
- משמשים תבלין לסלטים, למרקים, לרטבים, למליות ועוד
- העלים משמשים תבלין במרקים, בסלטים, במאכלי – ים ובתעשיית הכבושים
- השלמים משמשים לתיבול כבושים, לחם, תפוחי – אדמה, ירקות, עוגות ועוד
- לצמח יש ניחוח אניס. משמש בעיקר במרקים וסלטים
- העלים משמשים תבלין בסלטים ובמרקים
- הזרעים משמשים לתיבולה
- שימוש בעלווה טרייה בסלטים, מאכלי תפוחי אדמה, מרקים ותבשילי בשר,
- ועלים טריים או יבשים נחלטים לשתיה כתה
- המיורם הוא ממשפחת האורגנו. צמח ארומטי מאוד המכיל שמנים אתריים
- בעלים (טריים או מיובשים) משתמשים לתיבול
- הוא משמש גם כתבלין לפיצה ואף ניתן להוסיפו לבצק
- צמח ארומטי מאוד, רב שנתי עם הרגל הצמיחה מתפשטת
- מומלץ לשימוש בחליטות ותה
- צמח התבלין הנמכר ביותר בעולם.
- מומלץ ומותאם לשימוש בכל מנה, סלט ופיצה.
- משומש לסלטים, לקישוט מאכלים, כתוספת לרטבים, למרקים ועוד
- ברפואה הטבעונית הוא ידוע כמעורר תיאבון, מנקה את הכבד והכליות ועוד
- צמח תבלין קולינרי עם ניחוח חזק
- עשב קולינרי, נהדר למרקים וסלטים.
- מכיל שמן אתרי
- על פי הרפואה העממית מכיל נוגדי כאבים ובעל תכונות אנטיספטיות חזקות
- מעולה לאכילה כסלט או תוספת לסלט
- מכיל כמות גדולה של מינרלים וויטמינים